31 Ağustos 2016 Çarşamba

Aşkın da bir sanat eseri olduğunu varsayabilir miyiz? – En İyi Teklif

en-iyi-teklif-6

İtalyan sineması denince akla ilk gelen isimlerden Giuseppe Tornatore’nin büyük ses getiren son filmi La miglioreofferta’nın başrolünü üstlenen Geoffrey Rush yine her zamanki gibi muhteşem oyunculuğuyla izleyiciyi kendisine hayran bırakıyor.
HANDOUT - Geoffrey Rush als Virgil Oldman in einer Szene des Kinofilms "The Best Offer - Das höchste Gebot" (undatierte Filmszene). Der Thriller kommt am 21.03.2013 in die deutschen Kinos. Foto: Warner Bros. (zu dpa-Kinostarts vom 14.03.2013 - ACHTUNG: Verwendung nur für redaktionelle Zwecke im Zusammenhang mit der Berichterstattung über den Film und bei Urheber-Nennung bis 20.06.2013) +++(c) dpa - Bildfunk+++

en-iyi-teklif-3

Virgil (Geoffrey Rush) açık arttırmaları yöneten bir sanat eksperi. Hayatı tamamen sanatın ve değerli antikaların etrafında dönen, günümüz Victoria dönemi huysuz beyefendisinin keyif aldığı tek şey de sahip olduğu tarihin ünlü kadın portrelerinden oluşan koleksiyonu.
Virgil, oldukça stabil bir yaşam sürerken bir teklif alır. Genç bir kadın, ölen anne ve babasının malikanesindeki antikalara değer biçmesini ve onları kendi adına satmasını istemektedir. Virgil ne yaparsa yapsın, gizemini koruyan ve kendini saklayan bu kadın; zamanla yaşlı sanatseverin en büyük tutkusu haline gelir.
en-iyi-teklif-4
En İyi Teklif, Hollywood’da benzerlerini defalarca seyrettiğimiz suç filmi kalıbına fazlasıyla uysa da -filmin son 30 dakikasında sonunu tahmin edebilseniz de- ekrandan gözlerinizi bir an bile ayırmanıza müsaade etmeyecek tarzda. Ek olarak Virgil’in muhteşem oyunculuğuyla filmin başından sonuna doğru karakterdeki değişime an be an tanık olacağınız şahane bir yapıt .Sanatla harmanlanmış senaryosunda, sanata büyük bir saygıyla yaklaşan titiz görüntü yönetmenliği filmin bir diğer çekici öğesi. Filmin muhteşem müzikleri ise Ennio Morricone   tarafından bestelenmiş.
en-iyi-teklif-2
Kısaca, sıradan bir konuya hatta tahmin edilebilir sonuna rağmen, olağanüstü bir oyunculukla ve ne istediğini bilen yönetmenle konu ne olursa olsun, harika filmler izleyebiliriz dedirten “La miglioreofferta” ‘yı izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Ps. Bu yazı 09.07.2015 tarihinde sanatkaravanı.com için yazılmıştır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder