11 Ağustos 2014 Pazartesi

Avşa Adası'nın Gizli Koyları


Avşa Adasına gitmeyi siz de bizim gibi hep erteliyorsanız, sakın ertelemeyin ve hemen gidin. Tatil hakkımızı yakın yerlerden kullanalım diyenlerdenseniz, Avşa Adası sizin için iyi bir seçim olabilir. Yalnız şu gerçeği de unutmayın, bayram tatillerinde burası inanılmaz kalabalık oluyor. Şayet bu kalabalık bizi ilk başta korkutsa da, sonrasında yeni yerler keşfetmemizi sağladı. 




 Ada bitki örtüsü bakımından hiçbir zaman zengin olmamış, sadece şarapçılık yapan birkaç şirketin üzüm bağı ve kısmen zeytinlikler bulunuyor.  Avşa adasında yetişen ada karası üzümlerinden Fransa ve İtalya’ya ithal edilen kaliteli şaraplar yapılıyor. Bu şaraplar dünyaca üne kavuşmuş ve ödüllü şaraplar. 


Çınar Koyu
Bakir kumsalında yüzerken insan ister istemez ürperiyor. Deniz suyunun sıcaklığı o kadar dengeli ki, insanın saatlerce sudan çıkası gelmiyor.

Beyaz Saray Koyu
Günlüğü 15 TL ye kiraladığımız bisikletlerle, tarihi  Manastırdan kalan ayazma kalıntılarını ve Beyaz Saray Koyunu  ( Eski Çınar Mevkii olarak biliniyor) görmeye gittik. Uçsuz bucaksız bir deniz, tertemiz suyu ve  incecik kumuyla müthiş bir güzellik… 


Altınkum Şahin Tepesi
Altınkum’da tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz plaj ve yeme-içme hizmetleri sunulmakta, bu sebeple akşama kadar kalabilirsiniz. Adanın kuzeyinde çiftlik mevkiinde tepelerden kumsala kadar inen kiremit mezarları, denizin aşındırması sonucu ortaya çıkan ilginç tarihi kalıntılardan.

Angelo Şarap Evi 

Angelo Şarap Evinde akşamları Avşa şaraplarının tadına bakabilir ve akustik müzik dinleyebilirsiniz

1 haftalık tatilimiz sona erdiğinde, 1 haftamız daha olsun istedik  :) Kısaca Avşa’ya gitmeyi ertelemeyin.

yazı 11.08.2014 tarihinde Gezivia için yazılmıştır.

2 yorum:

  1. Kaç yaşına geldik bi türlü gidemedik şu adaya.Okul dedik erteledik iş dedik erteledik ama bunun sonu gelmiyor galiba.Biraz da kafa dinlesek iyi olacak.Yine işten de çok uzaklaşmamak lazım.İstanbula da en yakın kaçamak yapılacak yer bi burası var galiba.Bu yaz buraya gitmek istiyorum ama havası ada olduğu için biraz serin galiba. Avşa Adası Anlık Hava Durumunu nereden öğrenebilirim?

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Avşa Adası'nın koyları ile ünlü olduğunu biliyordum fakat bu kadar çok koy olduğunu bilmiyordum. Avşa Adası'na bu yaz gitmek istiyorum Avşa Otelleri güncel fiyatları hakkında da bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil