28 Ağustos 2014 Perşembe

İstanbul Modern - Çok Sesli

İstanbul Modern, 10. Yılı kapsamında hazırlanan Çok Sesli Sergisi ile görsel ve işitsel sanatlar arasında etkileşimlere dikkat çekiyor ve bu alandaki üretimlerden bir seçki sunuyor.
Müzikle görsel sanatlar nasıl iç içe girer? Aslında sanat bütün dallarında , ifade etmek istediğimiz şey neyse onu anlatacak dili arama çabasından ibaret.  Hatta şuan okumakta olduğum kitapta şöyle der: Hiç karşılaşmadıkları insanların duygularını ortaya koyan kişilerin sanatçı olarak sınıflandırılmasını sağlayan süreç, insanlık kültürünün  hatırı sayılır bir bölümünü oluşturur. (Theodore Zeldin –İnsanlığın Mahrem Tarihi) Duygu aktarımı olan sanat, dolayısıyla sanatın tüm dallarında bir ortak paydada buluşuyor.

“Çok sesli”  geçmişten günümüze, görsel sanatların ses ve müzik ile kurduğu bağı araştırıyor. Sergideki resim, heykel, video ve yerleştirmeler görsel ve işitsel olanı bir arada düşünen sanatçıların son dönem işlerini sunuyor. 

27 Kasıma kadar sürecek olan sergide 17 sanatçının işlerine yer verilmiş. Her sergi gibi, sonrasında derin düşünme, tartışma ve araştırmaya sürüklüyor bizleri. Kısaca vakit ayırın ve sergiyi görün.

  (Sanatçılar:  Nevin Aladağ, Fikret Atay, Semiha Berksoy, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Burhan Doğançay, Cevdet Erek, Borga Kantürk, Servet Koçyiğit, Füsun Onur, Ferhat Özgür, Sarkis, Erinç Seymen, Merve Şendil, Hale Tenger, Vahit Tuna ve :mentalKLINIK )














ps. fotoların bazıları google görsellerden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder