18 Ağustos 2014 Pazartesi

Burgazada Progresif Müzik Festivali




Bu yıl ikincisi düzenlenen Burgazada Progresif Müzik festivali Buragazada’nın en güzel yerlerinden biri Cennet Bahçesinde gerçekleşecekti. (!)  16-17 Ağustos tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleşmesi planlanan festivalin 2. Günü İstanbul Valiliği tarafından güvenlik nedeniyle iptal edildi.  

Pazar günü başka bir planımızın olması sebebiyle sadece 1. Gününe katılabileceğimiz festivalin 2. Günü iptal edileceğini bilmiyoruk elbette. Bizlerde diğer katılımcılar gibi şoke olduk. Önce ilk gün neler yaşadığımızdan bahsedeyim. 2.günün iptal nedenini sonra detaylı anlatacağım.

Öncelikle cumartesi günü Kadıköy adalar iskelesinden 16:10 vapuruna bindik. Vapur her zamanki gibi tıklım tıklımdı. Kınalı adasında inenlerle birlikte popomuzu koyacak bir yer bulmanın sevincini yaşayamadan Burgazadaya gelmiştik bile. Sıcaktan bayılmak üzereyken bir dondurmacı bulup dondurmalarımızı yalamaya başladık hem de fuhşiyatı normal gösterir şekilde (!) ( fuhşiyat ne demekse… ) bizimle birlikte vapurdan inen sırtlarında çadır, minder falan bulunan gençlerle festival alanına yürümeye başladık. Cennet bahçesine vardığımızda program başlamıştı. Pandomim gösterisi  vardı. Program akışını ( katılabildiklerimizin fotolarını aşağıda bulabilirsiniz. Fotoğrafları  tost makinasıyla çekmişim gibi göründüğünün farkındayım =) , ancak o kalabalıkla popomuzu koyacak bir yer bulduğumuz için, bulunduğumuz yeri asla terketmeme kararı almıştık, bu sebeple anca bu kadar çekebildim.


Festival programı şu şekilde: 


16 ağutos cumartesi
17:00 - 18:00 Batman, Robin & Kemal ( Ulvi arı - pandomim )
18:00 - 19:00 Avam
19:00 - 20:00 Klan
20:00 - 21:00 Siya siyabend
21:00 - 22:00 Moğollar
22:00 - 23:00 Kırıka
23:00 - 24:00 Gevende
17 ağustos pazar
17:00 - 18:00 Zoomk - ru - tu
18:00 - 19:00 Boy's from 123
19:00 - 20:00 Altın Madalyon
20:00 - 21:00 Teneke trampet
21:00 - 22:00 Black Turtles
22:00 - 23:00 Cenk Taner


Batman, Robin & Kemal ( Ulvi arı - pandomim )


Batman, Robin & Kemal ( Ulvi arı - pandomim )

Avam

Klan


Moğollar

Moğollar


Siya Siyabend

Arşivciler için de büyük fırsattı festival, takas pazarında eski plaklar, kasetler, fanzinler, dergiler ne ararsanız vardı, ve yelpaze epey genişti.








Gelelim, festivalin 2. Gününün neden iptal edildiğine. Öncelikle belirtmek isterim ki hiçbir yasağın tafaftarı olmamışımdır, olmayacağım da.


Bu festival bilinen ticari festivallerden biri değil. Yani organizasyon şirketi ve müşteri ilişkileri yok. Müzisyenler kendi aralarında organize olup bir etkinlik yapıyorlar. (Böyle bir organizasyonun parasız da yapılabileceğini göstermek istiyorlar ve gösteriyorlar da. Katılımının 1000 civari hatta daha fazla olduğu düşünülürse başarıyorlar da…)Katılımcılara hiçbir şey taahhüt edilmiyor, Konaklama servisi yok. Ama festival duyurusunda bu konularda tecrübeli olduğunu düşündüğümüz isimler  sorun yaşanacağını bile bile madam martha koyunda çadır veya uyku tulumuyla kamp yapılabileceğinin ve sorumluluğunun yapana ait olduğunun duyurusunu yapıyorlar. Ada vapurlarının saat konusunda sıkıntılı olduğu düşünülürse ( Kadıköy’e son vapur 23,10 ‘da idi.) Bir çok katılımcının tercihinin kamp kurmak olması kaçınılmaz. Ayrıca bu heyecanlı gençler gece ateş yakmaya ve gece sokaklarda naralar atmaya başlayınca ada sakinleri ( Burgazada, Büyükada vs gibi diğer adalar gibi değil, bu adada yaşan kişiler gerçekten sakin! ) emniyete şikayette bulunuyorlar. Çünkü bu ada defalarca yakılan küçük ateşlerle ormanlık alanlarını kaybetmiş bir ada. Ada halkı bu konuda bu kadar hassasken defalarca uyarı yapılmışken, böyle şeylerin yaşanması ne kadar doğru? 

Festivalde aslında böyle şeylerin yaşanmasında doğrudan etkisi bulunan adalar vapur saatleriyle ve diğer Ada sorunlarıyla ilgili imza kampanyası da mevcuttu. 



Velhasıl, yine de çok güzeldi, seneye 3. Sünün gerçekleşmesini diliyoruz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder